Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Американски сенатор към Турция: Нямате „зелена светлина“ за Сирия, не прекрачвайте границата

Американски сенатор към Турция: Нямате „зелена светлина“ за Сирия, не прекрачвайте границата

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм подчерта, че не е дадена „зелена светлина“ на Турция за влизане в Сирия. Греъм, който е известен с близостта си до президента Доналд Тръмп продължи да предупреждава Турция чрез постове в социалните мрежи. Това съобщава на сайта си турската секция на Евронюз.

Греъм отправя апел към турското правителство с думите: „Вие нямате зелена светлина от нас за влизане в Сирия. В Конгреса е налице огромна двупартийна опозиция срещу вас и това е една червена линия, която не трябва да пресичате.“

Сенаторът републиканец заяви, че една евентуална операция на Турция в Сирия ще съсипе напълно и без това крехките отношения между Анкара и Вашингтон. Линдзи Греъм сподели и послание с хаштаг „аз съм с кюрдите“ #StandWithTheKurds.

Греъм и по-рано реагира срещу евентуална операция на Турция в Сирия, заявявайки: „Ако Турция нахлуе в северната част на Сирия, това ще бъде последвано от адски санкции на Конгреса. Мащабни, задълбочени и съсипващи санкции.“

Изненадващото изявление на Доналд Тръмп от неделя относно изтеглянето на войските доведе до остри критики, както от страна на републиканците, така и от страна на демократите.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.