Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Десет турски депутати от ДПН започват гладна стачка

Десет турски депутати от ДПН започват гладна стачка

Десет турски депутати от Демократичната партия на народите (ДПН), сред които и съпредседателката Первин Булдан, започват двудневна гладна стачка в подкрепа на задържаната народна представителка от Хакяри Лейла Гювен, която е в гладна стачка от 26 дни. Това съобщи сайтат t24.com.tr.

Станаха двайсет и шест дни откакто започна безсрочната гладна стачка на народната представителка от Демократичната партия на народите, регион Хакяри, и съпредседателка на Конгреса за демократично общество Лейля Гювен.

След съвещание на групата на ДПН е било взето решение десет депутати, включително и съпрдеседателката Первин Булдан да започнат двудневна гладна стачка в подкрепа на Лейля Гювен, която е в затвора от 31 януари и която беше избрана за народен претставител от Хакяри.
В знак на солидарност с Лейля Гювен на 1 декември 10-дневна гладна стачка започнаха и съпредседателката на Партията на демократичното единство Себахат Тунджел и още четиринайсет жени в затвора в Кандъра.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.