Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Дребничка туркиня изяде 315 шиш кебапа за 46 минути и счупи рекорд (ВИДЕО)

Дребничка туркиня изяде 315 шиш кебапа за 46 минути и счупи рекорд (ВИДЕО)

Туркиня счупи рекорда, поставен на състезание в Анталия по надяждане с шиш кебап, като измести от челното място бивш борец, съобщиха турски медии.

Състезанието се организира от местен ресторант и е много популярно.

Предишният рекорд от 301 изядени шиш кебапа от агнешко месо (на турски „чоп шиш“, вид шишче) принадлежеше на бившия борец Осман Аксьол, но за по-малко от час той бе разбит от дребничката състезателка 21-годишната Джерен Йълмаз.

В рамките на 46-минути Йълмаз изяде 315 шиш кебапа, една чиния салата и порция лаваш (вид хляб) и изпи две чаши айран. В началото на състезанието жената тежеше 46 килограма, а в края му покачи теглото си на 49.

След състезанието студентката Джерен Йълмаз каза, че след като е изяла 315 шиш кебапа краката и са почнали да треперят.

В своеобразното състезание по надяждане с шиш кебап до сега са участвали стотици души.

Миналият месец студентката Джерен Йълмаз е поставила рекорд при дамите, като е успяла за 23 минути да изяде общо 255 шиш кебапа и е качила цели 7 килограма.

Наградите за победителката са парично възнаграждение от пет хиляди турски лири, електрически мотоциклет и безплатна храна в ресторанта за половин година, пише БТА.

Йълмаз преотстъпи последната си награда на семействата на загинали за родината и ветерани.

Ето и видео:

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.