Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган пристига на посещение в Сърбия на 29 август

Ердоган пристига на посещение в Сърбия на 29 август

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристига на посещение в Сърбия на 29 август, по време на което с президента Александър Вучич официално ще сложат начало на изграждането на магистралата Белград-Сараево, предаде “Танюг”, пише БТА.

Според неофициални информации по време на визитата на Ердоган трябва да се сложи начало и на работите по реконструкцията на пътя Нови Пазар – Тутин.

Търговският договор за изработване на плановете за регулация, проектиране и изграждане на автомагистралата Белград-Сараево бе подписан през декември миналата година от сръбското правителство, компанията „Пътища на Сърбия“ и турската компания „Ташяпъ“.

Вучич и Ердоган разговаряха по телефона в края на юли и констатираха напредък на политическия диалог и на икономическото сътрудничество между двете страни.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.