Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»“Ханделсблат”: „Фолксваген“ си губи времето с нов завод, трябва да прави нещо по-добро

“Ханделсблат”: „Фолксваген“ си губи времето с нов завод, трябва да прави нещо по-добро

Вестник “Ханделсблат” публикува критичен материал за плановете на концерна „Фолксваген“ (VW) да построи завод в чужбина. Според коментара на вестника, “VW би свършил нещо по-добро от това да прави усилия за нов завод”.

Дискусията “в Турция или в България” няма край във Волфсбург, пише „Ханделсблат“. От една година във VW се разсъждава интензивно за това. В същото време според „Ханделсблат“, на световния автомобилен пазар се случва нещо съвсем решаващо: автомобилната индустрия отдавна не е бранш в растеж. Защо точно в такова време VW дискутира нов завод? Само поглед към заводите в Германия показва, че дискусията е в грешна посока, коментира „Ханделсблат“.

Има опасност в основния завод във Волфсбург производството да падне от 700 000 на 600 000 автомобила. В заводите на Ауди в Инголщат и Некарсулм отдавна не са претоварени. Според вестника не само в Германия, но и в Брюксел, и Братислава натоварването на заводите не е осигурено.

Концернът трябва днес да прави нещо по-добро, отколкото да мисли къде да прави завод – в Турция или България, коментира авторитетното икономическо издание. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.