Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Интерпол издаде червена бюлетина за 20 заподозрени по настояване на Турция

Интерпол издаде червена бюлетина за 20 заподозрени по настояване на Турция

По настояване на Турция Интерпол издаде червена бюлетина за двайсет саудитски граждани, заподозрени в убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Има ново развитие по случая с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, който изчезна след като влезе в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул в края на миналата година.

Международната организация на криминалната полиция (Интерпол) издаде международна заповед за издирване, известна като „червена бюлетина“ на двайсет лица, за които се смята, че са замесени в убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги през октомври 2018 г. в саудитското генерално консулство в Истанбул.

Според „Ройтерс“, заповедта относно лицата, които са били в групата, ликвидирала Кашоги е издадена по настояване на Анкара. Около месец и половина след убийството, на 15 ноември 2018 г. Турция поиска да бъде издадена червена бюлетина за осемнайсет души. На 21 декември беше поискана такава за още едно лице.

Става ясно, че заповедта е издадена на 1 март. Източник: ahvalnews.com/tr

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.