Home»ЗДРАВЕ»Лекарство изгаря мазнините, човек слабее без диета

Лекарство изгаря мазнините, човек слабее без диета

Служителите в медицинския отдел на Тексаския университет в Галвестън са разработили лекарство, което ускорява процеса на изгаряне на мазнини, без да се променя диетата. Резултатите от проучването са публикувани на портала „ScienceDirect“.

Натрупването на мастни депозити в организма предизвиква процес на свръхекспресия на протеина NNMT, който забавя метаболизма. Иновативното лекарство ви позволява да блокирате този протеин, което значително ускорява процеса на метаболизъм. По този начин, разработеният от учените медикамент ви позволява да отслабнете, без да се ограничавате с яденето на храна.

Изследователите тествали лекарството върху лабораторни мишки, които са преди това били поставяни на хранителен режим с високо съдържание на мазнини. Натрупалите маса гризачи били разделени на няколко групи, на които започнали да дават разработеното лекарство или плацебо. В резултат на това след 10 дни при мишките, лекувани с лекарството, теглото намалява със 7%, а масата на белите мазнини и размерът на мастните клетки намаляват с 30%. Освен това животните се върнали към нормалния холестерол. Мишките, получаващи плацебо, продължавали да наддават на тегло.

„Трябва да се отбележи, че въвеждането NNMT-инхибитори не се отрази на общия размер на консумираната храна и не причинява забележими странични ефекти“, отбелязват авторите на изследването.

„Блокирането на действието на „спирачката“ на мастните клетки създава новаторски механизъм за ускоряване на клетъчния метаболизъм и намаляване на размера на депозитите на бяла мазнина, която действа върху причината за затлъстяване и свързаните с него нарушения в обмяната на веществата“, казва водещият проучването Харшини Неелактантан, цитиран от New Atlas. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.