Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Международен отзвук за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе

Международен отзвук за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе

BBC съобщава, че Виктория Маринова е третият известен журналист, убит в Европейския съюз през последната година. Цитиран е Харлем Дезир, представител на проекта „Срещу организираната престъпност и корупцията“, в който Маринова е участвала, съобщи БНР. Той настоява за сериозно разследване на случая и наказание за извършителите. За убийството съобщи и британският вестник „Гардиън“.

Тази вечер на пл. „Св. Неделя“ в столицата ще има бдение в памет на жестоко убитата журналистка от Русе Виктория Маринова.

БГНЕС припомня, че 30-годишната Виктория Маринова, която е административен директор на русенска медия бе убита. Сигналът за престъплението е бил подаден от случаен гражданин, който е намерил тялото на крайбрежната алея.

Засега от това, което е установено, може да се каже, че причина за смъртта е травма на главата в резултат на нанесени удари и задушаване. На този етап не е ясно дали жертвата е била и изнасилена, тъй като все още не е готова съдебно-медицинската експертиза. На мястото са извършени два огледа и са разпитани свидетели.

Назначени са няколко експертизи. Работи се по всички възможни версии, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев.

Според разследващите най-малко вероятната версия е убийството да е свързано с работата на жертвата.
Разследването на случая продължава с разпит на още свидетели. Чакат се и резултатите от назначените експертизи, които да насочат полицията към евентуалния извършител на жестокото убийство.

По случая взе отношение и премиерът Бойко Борисов като обяви, че е „въпрос на време е да се разкрие убийството“, тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.