Home»Uncategorized»Moody’s понижи рейтингите на 20 финансови компании в Турция

Moody’s понижи рейтингите на 20 финансови компании в Турция

Международната рейтингова агенция Moody’s Investors Service понижи рейтингите на 18 банки и две финансови компании в Турция.

Понижаването на рейтингите отразява съществуващото повишаване на рисковете от неблагоприятен сценарий – по-нататъшно отслабване на доверието на инвеститорите и потенциално ограничаване на достъпа до финансови ресурси. Освен това Moody’s отбелязва, че условията за работа на финансовите учреждения в Турция се е влошила още повече, отколкото се е очаквало по-рано. Агенцията прогнозира запазването на тази негативна тенденция.

Миналата седмица Moody’s и S&P Global Ratings понижиха суверенните рейтинги на Турция на фона на рязкото отслабване на националната валута, което може да подкопае икономиката на страната. Турските банки до голяма степен зависят от валутните източници на финансиране, отбелязва Moody’s. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.