Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Нашенка трогна Турция! Дари косата си за лечение на деца болни от левкемия (ВИДЕО)

Нашенка трогна Турция! Дари косата си за лечение на деца болни от левкемия (ВИДЕО)

Нашенката Мюневвер Гизем Ердил подстрига своята коса, за да помогне на лечението на деца болни от левкемия.

Тя сподели пред турски медии, че за четвърти път си подстригва косата с цел да подпомогне лечението на деца лекуващи се от коварната болест.

22-годишната Мюневвер Гизем е от Хасково и е студентка втори курс в Тракийския университет в Одрин. По информация на агенция DHA следва специалност „Туризъм и хотелски мениджмънт“.

Мюневвер Гизем посочва пред турски медии, че единственото с което може да помогне на децата са и косите, и за това вече за четвърти път ги подстригва. „Нямам финансова възможност да помогна децата, за това дарявам косата си“, казва младата жена.

Нашенката си пуска дълга коса след което си я дарява на УНИЦЕФ. Тя посочва, че дарените коси се използват за направата на перуки, а средствата от продажбите им се използват за лечението на деца болни от левкемия.

22-годишната Мюневвер Гизем казва, че е била на 11 години, когато за първи път си е подстригала косата с цел да помогне на болни деца.

„Това е като да проявиш емпатия към тези деца. Видях как обществото гледа на малките деца и си зададох въпроса „Дали и мен така ще ме гледат?“ И наистина такова е отношението. Даже от семейството ми имам близки, които все още гледат странно на това. Никой не се усмихва“, констатира Мюневвер Гизем. Тя посочва, че с приходите от продажбата на косата й се закупуват лекарства за децата болни от левкемия или им се пращат сумата.

Получих остри реакции

Мюневвер Гизем Ердил

Мюневвер Гизем разказва, че е получила остри реакции, за това че си е подстригала косата от своето близко обкръжение. „От моето обкръжение имаше хора, които изразиха силни реакции. Получих около 200 съобщения, в които се пожелаваха бързо оздравяване. Имаше съобщения от приятели, които ми казваха, че съм се изложила. Някои помислиха, че и аз съм болна от левкемия“, споделя студентката.

Тя разказва, че за последно преди 1 месец се е подстригала, но забравя за това и по навик все още си търси шнолата за коса.

Мюневвер Гизем изтъкна, че когато косата й достигне 30 сантиметра, отново ще се подстриже и ще ги дари за лечението на деца болни от левкемия.

obzornews.bg

Ето и видео:

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.