Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»РНП иска касирането на президентските избори в Турция

РНП иска касирането на президентските избори в Турция

Републиканската народна партия в Турция подаде молба до Висшия избирателен съвет за касирането на изборите за президент на 24 юни 2018 г., както и на изборните резултати в трийсет и девет общини на Истанбул. Това съобщава турската секция на Евронюз на сайта си.

В аргумента си РНП посочват, че на местните избори на 31 март в Истанбул е гласувано с общо четири бюлетини, но ВИС касира само избора на общински кмет, а другите счита за валидни, при това положение същите критерии трябва да се приложат и при избора на президент и парламент през 2018 г., като избирането на Ердоган за президент също трябва да бъде касирано.

От РНП смятат, че секционните комисии, които са определени по време на президентските избори са били назначени по същите критерии, както и на местните избори на 31 март, въз основа на което президентските избори също трябва да бъдат касирани, смятат от опозиционната партия. Освен това РНП иска анулирането на всички бюлетини (за районни кметове, общински съветници, общински кмет), които са подадени на местните избори.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.