Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Рускиня се кандидатира за кмет на турски град

Рускиня се кандидатира за кмет на турски град

Рускинята Анастасия Петрова Четинкая, която има и турско гражданство, се кандидатира за кмет на турския курортен град Алания. Това съобщава турската редакция на „Спутник“.

За първи път се случва гражданин на друга държава да се кандидатира за градоначалник на града, отбелязват местни издания.

Преди дни рускинята Анастасия Петрова обяви, че се кандидатира като независим кандидат на местните избори в Турция, които ще се проведат на 31 март. С девиза „Промяната е в теб“ рускинята ще убеждава турските избиратели да гласуват за нея.

Тя е популярна в Алания със своята дейност да популяризира курортното градче.

Кандидат-кметицата казва, че чужденците в Алания я подкрепят. „Тази държава, този град ми дадоха много. Сега е време да се отплатя. Всички заедно може да превърнем Алания в съвършен град“, казва бъдещият политик.

Тя споделя, че идеята да се кандидатира за кмет не е нова. „Преди 2 години решихме да участвам в местните избори и от тогава работим върху различни проекти“, казва Анастасия. Тя посочва, че има над 40 проекти в различни сфери, които ще подобрят благосъстоянието на града.

Рускинята не пропуска да сподели, че откакто е обявила своята кандидатура получава все добри отзиви.
Анастасия Петрова е омъжена за турския журналист Айхан Четинкая.

Анастасия Петрова е родена през 1983 г. В град Мурманск, Северна Русия. На различни нива е допринесла много за популяризирането на град Алания. Владее 5 езика и се е дипломирала от два университета: в Русия и Норвегия. Дълги години е работила и като журналист.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.