Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите

Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите

“Турският съд е издал решение за екстрадицията на Димитър Желязков – Митьо Очите”. Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

Кога точно ще бъде предаден Димитър Желязков, зависи отново от турския съд.

Баневи ще бъдат разследвани по няколко обвинения, „Полимери” е само началото, добави още Цацаров. Отправна точка на това досъдебно производство е „Полимери” Девня, но се очаква в резултат на извършени интензивни действия по разследването, на практика периметърът на фактите, които ще бъдат разследвани и обвиненията, които ще бъдат повдигани, да бъде разширяван и да обхване една доста по-голяма и по-цялостна икономическа дейност, добави Цацаров.

Издадена е европейска заповед за арест, реализирано е задържането им от френските власти и предстои процедура пред френския съд с оглед изпълнението на европейската заповед за арест, уточни главният прокурор. Той добави още, че докато тече европейската заповед за арест, продължават и претърсванията и изземванията и анализа на документи и всички необходими действия по разследването, което няма да се ограничи само с „Полимери”. Френският съд трябва да реши дали ще допусне екстрадирането на Баневи.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.