Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турски министър: Трябва да се възползваме от възможностите на страни като България

Турски министър: Трябва да се възползваме от възможностите на страни като България

На Девета Босфорска среща на високо ниво, проведена в Истанбул турският министър на Земеделието и горите Бекир Пакдемир заяви, че страната му трябва да обработва земеделската продукция, която внася от други страни и отново да ги продава.

„Ние трябва да се възползваме повече от богатствата и производствата на страни като Украйна, Казахстан, Русия, България”, заяви турският министър. Това предаде турската редакция на информационният сайт „Спутник”.

„Ние трябва да имаме по-голям дял от богатствата около нас и от световното благоденствие. Всеки път се посочва холандсия пример. Брутният вътрешен продукт на Холандия е 23 милиарда, но общите й продажби възлизат на около сто милиарда. Това означава, че Холандия е успяла, тя преработва земеделската стока, която внася от други старни и отново ги продава. И ние трябва да се възползваме повече от богатствата на този регион. Мисля, че ние в по-висока степен трябва да се възползваме от богатствата и производствата на страни като Украйна, Казахстан, Русия и България.”, изтъкна министър Пакдемирли.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.