Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция отправи нота към Исландия заради отношението й към турските футболисти

Турция отправи нота към Исландия заради отношението й към турските футболисти

Турция е отправила нота към Исландия заради отношението й към турския национален отбор по футбол на летище Кефлавик.

В пост в социалната мрежа Туитър турският външен министър Мевлют Чавушоглу написа, че е неприемливо обстоятелство турският национален отбор по футбол, който е в Исландия за квалификациите за Европейското първенство по футбол 2020 г., да бъде накаран да чака два часа на летището. Това съобщава турската секция на Евронюз.

Чавушоглу, който изтъква, че случаят не може да се приеме от гледна точка на дипломатическата обичайна практика написа: „Нашият народ да не се съмнява, че ние ще предприемем необходимите действия.“

Говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик окачестви отношението към турските футболисти на исландското летище като „неуважение“.

Говорителят на турското президентсво Ибрахим Калън заяви: „Неуважителното отношение към националния ни отбор в Исландия е неприемливо и ще бъдат предприети необходимите действия.“
Турският национален отбор по футбол е пристигнал с частен самолет на летище Кефлавик, но при влизане в страната са били накарани два часа за паспортни проверки.

Личните вещи на футболистите били детайлно претъсрени и дълго време били накарани да чакат за проверка на личните документи.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.