Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Убиха бизнесмен посред бял ден в София

Убиха бизнесмен посред бял ден в София

Показно убийство посред бял ден в София. Убиха бизнесмена Петър Христов пред офиса му в столичния квартал „Манастирски ливади“. 49-годишният мъж бе прострелян тази сутрин. Сигналът е подаден към 10:05 часа. На място веднага е пристигнал полицейски екип. Районът е отцепен, извършва се оглед.

Петър Христов е бил улучен в гърдите, докато пътувал в джипа си. Откаран е във Военномедицинска академия, където е починал.

Покушението е извършено посред бял ден в София, в района има голям търговски център и жилищни блокове, както и голям и луксозен жилищен комплекс. Христов е прострелян пред офиса на айран „Балкан“.

Петър Христов е в Съвета на директорите на холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”. Холдингът обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултанстски компании и е собственик на „Лактима“ ЕАД.

„Лактима“ е правоприемник на бившето предприятие „Млечна промишленост“, което през 1996 г. е приватизирано. Компанията е една от водещите в България в сегмента на млечната промишленост. Произвежда кисели, пресни, овкусени млека. Най-разпознаваемият продукт е „Айрян Балкан“, с който държи 75-80% пазарен дял в категория течни млека. Фирмата произвежда пълна гама масленост на кисели млека. Приходите на дружеството за 2016 г. достигат 12,8 млн. лв., което е ръст от 18,5% спрямо година по-рано, пише „Капитал“. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.