Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»В Германия е задържан заподозреният за убийството на Виктория Маринова

В Германия е задържан заподозреният за убийството на Виктория Маринова

В Германия е бил арестуван български гражданин, заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Неговият ДНК профил е съвпаднал с иззетия от местопрестъплението. Той е напуснал страната в неделя в посока Румъния и се е отправил към Германия.

Това стана ясно от съвместна пресконференция на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов в сряда сутринта.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че задържаният е Северин Красимиров, роден през 1997 г. в Русе. Той е известен на полицията – има криминална регистрация за кражба на цветни метали. “В хода на работа са иззети достатъчно доказателства, които го свързват с местопрестъплението и жертвата”, обяви министърът.

Главният прокурор Сотир Цацаров благодари на Германия „за пълната подкрепа, оказана вчера“. Той добави: „На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната дейност на Виктория Маринова. Задържането на извършителя не означава преустановяване на работата по всички възможни вeрсии.“ Цацаров определи престъплението като „спонтанно нападение с цел сексуално посегателство“. Той добави, че арестуваният е тренирал бокс.

Премиерът Бойко Борисов уточни, че предстои задържаният в Германия да бъде разпитан от местен съд и да бъде екстрадиран в България.

Тялото на водещата в русенската телевизия TVN Виктория Маринова беше открито в събота следобед край река Дунав. Бруталното убийство предизвика силна международна реакция. То поляризира българското общество между две основни версии: че престъплението е свързано с работата ѝ в телевизията или че има битов характер.

“Дойче веле”

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.