Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Вътрешният министър: Откриха останките от разбития самолет и 4 тела

Вътрешният министър: Откриха останките от разбития самолет и 4 тела

„Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета. Там на място са открити 4 тела“, заяви вътрешният министър Младен Маринов, предаде БГНЕС.

„Така информацията, че няма оцелели след самолетната катастрофа се е потвърдила“, добави вътрешният министър.

„Телата на загиналите са транспортирани в тяхната съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите”, заяви Маринов. Той посочи, че там се извършва оглед на място като се работи и по отношение на изясняване причините за катастрофата.

БГНЕС припомня, че четиричленно българско семейство – майка, баща и две деца, загина, след като малкият самолет, с който са летели, се разби вчера в централната част на Македония.

Самолетът тип „Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. „Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София“, съобщи Николче Тасески от въздушния контрол.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Машината е изчезнала в 17:16 българско време. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради лошото време към 20:00 часа българско време снощи издирвателната операция бе прекратена. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

Тази сутрин спасителните дейности бяха възобновени в 6:45 часа местно време. Българските власти бяха в постоянен контакт със своите македонски колеги, премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев са разговаряли по телефона. Нашите спасителни екипи също бяха готови да се включат в издирването, ако се наложи.

Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.