Home»АКТУАЛНО»Звезда от НБА: Тръмп трябва да говори за нарушаването на човешките права в Турция

Звезда от НБА: Тръмп трябва да говори за нарушаването на човешките права в Турция

Баскетболистът от турски произход, играещ в НБА от отбора на „Ню Йорк Никс“ заяви, че американският президент Доналд Тръмп трябва да говори за нарушаването на човешките права в Турция.

Кантер изтъкна пред агенция „Ройтерс“, че е получил смъртни заплахи заради възгледите си и е възможно привържениците на турския президент Ердоган да му навредят, както и, че това е била причината той да не отиде да играе в Лондон заедно с отбора си.

„Мисля, че Тръмп трябва да говори за случващото се в Турция. Защото се появяват редица информации за отвличане на хора, за насилието и смъртните случаи в затворите.“, подчерта баскетболистът.

Миналата седмица Републиканската главна прокуратура – гр. Истанбул поиска от Интерпол издаването на червена бюлетина за Енес Кантер. Освен това прокуратурата поиска от САЩ екстрадирането на Кантер в Турция.

Баскетболистът на „Ню Йорк Никс“ не крие симпатиите си към живеещия в САЩ Фетхуллах Гюлен и вдъхновеното от него движение „Хизмет“ (Служба).

Енес Кантер критикува правителството на Ердоган, както заради натиска върху неговото семейство в Турция, така и заради репресиите срещу опонентите на режима. Източник: Tr724.com

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.