Home»ИКОНОМИКА»1,85 милиона българи ще почиват вече в Турция без All Inclusive

1,85 милиона българи ще почиват вече в Турция без All Inclusive

Туристическият сектор в Турция обмисля премахването на системата All Inclusive, съобщи „Хюррийет“, позовавайки се на Асоциацията на търговците и занаятчиите.

Според данни от бранша системата вече е изчерпана, защото въпреки че броят на туристите е надвишил нивото от 2014 г., приходите не се увеличават и дори намаляват.

Турският министър на туризма и културата Мехмед Ерсой също вярва, че нещо трябва да се промени и че страната трябва да се стреми към повече пари от туристите. Понастоящем, според хотелиерите, средният доход от един човек е 76 евро на ден, съобщи МИА.

Очаква се през 2018 г. Турция да бъде посетена от общо 36 милиона туристи, което ще донесе приходи от около 30 млрд. долара. Повечето туристи идват от Русия – 4,5 милиона за миналата година, след това германци – 3,5 милиона и българи – 1,85 милиона. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.