Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»18 задържани след снощните протести в София

18 задържани след снощните протести в София

18 души са задържани след снощните протести в столицата. Това съобщиха от Столичната дирекция на полицията, предаде БНР.

Трима са пострадалите полицаи. Един от тях е в по-тежко състояние, тъй като е бил ударен с бутилка.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов обясни, че в МВР е имало информация, че става въпрос за платени провокатори, които снощи са били на протестите, като заплащането е било от 40 лева нагоре.

„Имахме една цел: да не допуснем сблъсък между двата протеста и да не допуснем сблъсък между протестиращи и служители на реда. Те имат указания. Те не искат да пребиват никой, те не искат да задържат никой. Вие видяхте и знаете с какво оборудване разполагаме. Снощи да видяхте оборудван полицай, докато не ги нападнаха? Нима е редно тези момчета да стоят и да бъдат замеряни със стъклени бутилки? Нещото, което не видяхте: те бяха заливани със спирт. Една запалка, какво се случва?“

От полицията очакват и днес да има провокации на протестите в столицата и опити за сблъсъци с полицията, като идеята, според МВР, на провокаторите е да се достигне до пряк сблъсък с полицията, при който да има пострадали.

По повод протестите в „Росенец“ главният секретар на МВР обясни, че полицията е действала по този начин, за да не се допусне пряк сблъсък между представителите на двете политически сили, които са там.

Вътрешният министър Младен Маринов допълни, че по разпореждане на премиера всички задържани в случая при „Росенец“ са освободени. Освен това, пак по разпореждане на премиера, той ще поиска оставката на директора на Бургаската полиция комисар Радослав Сотиров.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.