Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»96 жертви на коронавируса за ден в Турция

96 жертви на коронавируса за ден в Турция

В изминалото денонощие в Турция бяха регистрирани нови 96 смъртни случая от коронавируса, съобщи здравният министър на страната. Броят на заразените надмина 42 000 души, удвоявайки се за една седмица, предаде БНР.

Общо починалите в Турция от корона-вируса от 17 март насам са 908 души. Нови над 4000 случая бяха потвърдени за изминалите 24 часа, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа.

Аптеките в Истанбул ще раздават безплатно маските, предвидени за хората между 20 и 65 години. Гражданите ще получават на телефоните си текстово съобщение от здравното министерство, показващо, че имат право да получат 5 маски на всеки 5 дни.

Полицията е провела 288 операции в 65 области на страната срещу производители на фалшиви дезинфектанти, маски и одеколон-дезинфектант. Общо са били задържани 462 души.

Предложение да се забрани за три месеца уволняване на работници ще бъде изпратено в Меджлиса в началото на другата седмица, съобщи Ройтерс, като се позова на високопоставени официални лица.

Работодателите ще могат да освобождават работниците си само в неплатен отпуск. Всички работници, освободени в неплатен отпуск след 15 март, които не изпълняват критериите да получават обезщетения за безработица, ще получават месечно обезщетение от 1177 турски лири (около 350 лв).

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.