Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Ахмед Доган: Задачата на задачите е да предотвратим хуманитарна катастрофа

Ахмед Доган: Задачата на задачите е да предотвратим хуманитарна катастрофа

Задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него. Това написа почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Обръщенето му бе представено от евродепутата Илхан Кючук пред делегатите на Х Национална отчетно-изборна конференция, която се състои онлайн под мотото „Свобода, единство, заедност“.

Във встъпителните думи Доган посочва, че за една година от своето коварно шествие по планетата Covid-19 е преобразил политически реалности, сменил е политически субекти и е показал дефицитите на държавните институции, издигайки здравната сигурност в основен приоритет на всички държави.

„Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбван и отлаган във времето. Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата“, прогнозира Доган.

„Точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като глобално единство, обединени усилия и заедност са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни“, заявява Ахмед Доган в обръщението.

Почетният председател на движението припомни и уроците за единство и заедност. „Пожелавам ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реални истории. Но не забравяйте, за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка, но не повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света.

Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението, какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политика“.

Ахмед Доган се обърна към участниците в конференцията във видеоконферентна връзка с думите „Да направите онлайн конференция заслужава много голяма оценка, г-н председател – поздравления“.

Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се утвърждавате, развивате – трябва да се извиня на съдбата, защото получавам вътрешно удовлетворение като ви гледам как сте модел за другите, отбеляза Доган в поздравителния си адрес.

Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате да правите и да изграждате нов свят, посочи почетният председател на ДПС.

Преди обръщението на почетния председател д-р Ахмед Доган, обръщения направиха и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, президентът на АЛДЕ Греъм Уотсън и др. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.