Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Ако темпът на ваксинация се запази, България може да постигне колективен имунитет до края на лятото

Ако темпът на ваксинация се запази, България може да постигне колективен имунитет до края на лятото

Здравният министър Костадин Ангелов заяви пред журналисти, че ако темпът на желаещи да се ваксинират се запази, може да се постигане колективен имунитет до края на лятото. Той посети център за ваксинация в хасковското село Малево.

По думите му за момента няма промяна в плана за отваряне на ресторантите от 1 март.

„Ваксинацията върви с темпове, които на нас ни харесват“, каза Ангелов. Той добави, че все още има организационни проблеми и се пренасочват ваксини от едно място към друго. Според него няма хаос, а наплив за имунизация.

„Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на всички онези псевдоавторитети, които разпространяваха лъжи“, коментира министърът.

Костадин Ангелов призна, че има проблем с доставката на ваксини до всички лични лекари. Той добави, че се водят разговори с централата на „АстраЗенека“ да се изтеглят по-рано доставките. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.