Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Анкара призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат на масата за преговори

Анкара призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат на масата за преговори

Турция призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат на масата за преговори и да сложат край на войната в декларация, оповестена след заседанието на Съвета за национална сигурност (СНС), цитирано от държавната телевизия ТРТ Хабер, предаде БТА.

По време на заседанието е бил подробно обсъден ходът на войната между Русия и Украйна и възможните ѝ последици за региона в бъдеще. Заявено е било, че ескалацията на напрежението в Черно море няма да бъде в интерес на никого.

Според турския СНС също така връщането към „зърнената сделка“ ще предотврати възможните отрицателни последици за нуждаещите се страни и ще допринесе за продоволствената стабилност.

Заседанието на Съвета за национална сигурност се проведе при закрити врата под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган в президентския комплекс в Анкара. То продължи около три часа, а след приключването му беше публикувана декларация.

От нея става ясно, че други теми на обсъждане на съвета са били борбата с тероризма, сътрудничеството с Ирак, ислямофобията, климатичните промени и пр.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.