Home»АКТУАЛНО»Баща прегърна убиеца на сина си и обяви в съда, че му прощава (ВИДЕО)

Баща прегърна убиеца на сина си и обяви в съда, че му прощава (ВИДЕО)

Бащата на убития разносвач на пици в щата Кентъки Салахуддин Житмуд обяви в съдебната зала, че прощава на убиеца на сина си.

Салахуддин Житмуд беше убит по време на работа преди да изпълни последната поръчка за нощта. Убиецът на младия мъж Трей Релфорд каза, че целта му е била да го обере, но въпреки това бе наказан от съда с 31 години затвор.

По време на съдебния процес, провел се във вторник, бащата на убития разносвач на пици Салахуддин Сомбат Житмуд прегърна осъдения Трей Релфорд и обяви, че „ще постъпи според духа на исляма и ще прости на убиеца на сина си“.

“Според исляма Всевишния не опрощава извършителя на престъпление, докато ощетения не се откаже от правото си”, каза през сълзи Сомбат Житмуд. „Не те обвинявам тебе, а обвинявам дявола, който те е подтикнал да извършиш такова чудовищно престъпление. Не съм ти ядосан, прощавам ти. Всичко което те сполетява е от Аллах, повярвай в него и му се довери“, каза Сомбат Житмуд и прегърна убиеца на сина си Трей Релфорд.

След емоционалните моменти съдебният процес бе прекъснат от съдията за известно време. След чутите думи убиецът Трей Релфорд и майка му се извиниха на Сомбат Житмуд.

Ето и емоционалното видео:

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.