Home»ЗДРАВЕ»Бебетата не трябва да бъдат заобиколени от много играчки

Бебетата не трябва да бъдат заобиколени от много играчки

Бебетата не трябва да бъдат заобиколени от много играчки, предупреждават учените. За своето изследване екип от американски учени са наблюдавали 36 бебета на възраст около и малко над година и половина. Те са били поставени в условия с 4 и с 16 играчки около тях в продължение на половин час дневно и са били заснемани с камера.

При анализ на видеозаписите, учените са установили, начинът на игра на всяко дете е различен в зависимост от броя на играчките.

Когато са били заобиколени от 4 играчки, децата са прекарвали два пъти повече време в игра с всяка от тях, изследвайки я по няколко различни начина. Докато при налични 16 играчки, бебетата са играли най-много с осем от тях за същото време, но по-повърхностно и за по-кратко време, без да ги изследват детайлно. За да се ограничи разсейването на бебетата и са се изостри тяхното внимание и креативност, учените препоръчват по-малко играчки около децата. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.