Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Бивш съратник критикува Ердоган: Пият кръвта на Турция!

Бивш съратник критикува Ердоган: Пият кръвта на Турция!

Бившият турски премиер и настоящ лидер на Партията на бъдещето (ПБ) Ахмет Давутоглу критикува икономическата политика на страната и посочи две главни причини за девалвирането на националната валута – невежеството и корупцията, съобщава опозиционният в. „Сьозджю“.

По време на посещение в средиземноморския окръг Мерсин гражданин запита Давутоглу как ще разреши проблема с отслабващата стойност на турската лира. В отговор лидерът на ПБ заяви, че има две основни причини за спада на националната валута на Турция.

„Начело и на централната банка, и на хазната и финансите има некомпетентни хора, които не разбират тази работа“, заяви той, напомняйки, че по време на неговото управление като министър-председател доларът е бил на стойност 2,80 лири.

„Втората (причина) са корупционните практики. Пият кръвта на хазната на тази страна. Ние ще спрем всичко това“, обеща Давутоглу.

Според бившия министър-председател „истината ще излезе наяве“ при евентуална дискусия между него и Ердоган по телевизията. Давутоглу призова за такъв дебат между двамата.

„Ако един ден седнем един срещу друг с Тайип Ердоган и дискутираме, истината ще излезе наяве. Но те не смеят“, каза още той.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.