Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Българка почина в Турция след десетдневна кома

Българка почина в Турция след десетдневна кома

Българска гражданка на 68 години, която е претърпяла тежка катастрофа в турския град Алания, близо до Анталия, е починала в болницата след десетдневна кома. Това съобщи сайтът „Хабертюрк“, цитирайки информационна агенция İHA.

Пътното транспортно произшествие е станало на 9 ноември, петък, в квартал „Тюрклер Махаллеси“. Камион с регистрационен номер 42 KG 226, управляван от Иляс Севимлер се блъснал в автомобил с регистрационен номер 58 AR 378, шофиран от Гюлтен Джанбей.

При пътния инцидент са били ранени Гюлтен Джанбей и българската гражданка Рени Асенова Ангелова (68), която е пътувала с нея.

След като очевидци съобщили за злополуката, на място е дошла линейка, която закарала ранените жени в Частна Анадолска Болница – гр. Алания. Докато състоянието на Гюлтен Джанбей се е подобрило, то българката била настанена в интензивно отделение. След десетдневно лечение в интензивното, вчера жената е издъхнала, въпреки всички опити на лекарите.

Рени Асенова Ангелова е отишла като турист в южната ни съседка.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.