Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Болницата в Разград отдала под наем единствената си линейка за 100 лева на месец

Болницата в Разград отдала под наем единствената си линейка за 100 лева на месец

Предишното ръководство на МБАЛ “Св. Иван Рилски“-Разград е отдало под наем на таксиметрова фирма единствената линейка, с която лечебното заведение е разполагало. Така болницата сега плаща по 15 лева наем за транспортиране на болни от едно отделение в друго на територията на болницата. Таксиметровата фирма пък й плаща 100 лв. месечен наем за линейката, като е задължена да я ползва само за превоз на пациенти. За превоз до други лечебни заведения се ползвали линейки на Центъра за спешна помощ.

Странната схема беше разкрита от новия изпълнителен директор на болницата д-р Гечо Жеков, който описа какво е заварил в лечебницата при встъпването си в длъжност. Рокадата беше съпроводена с протести в защита на старото ръководство, но постепенно нещата се успокоиха.
Задълженията на болницата през юли са били 1 549 000, от тях просрочени са били 1 219 000 лева. Към днешна дата сумите са съответно 1 254 000 лева и 895 000 лева, съобщава “Дарик радио”.

Д-р Жеков обяви още, че болницата дължи пари за новозакупения от предшествениците му скенер и лапароскоп, за които държавата осигурила само част от необходимите средства, а не целите суми. “На два пъти сметките на болницата са запорирани заради задължения към различни фирми за общо 100 000 лева, но ситуациите са преодолени”, увери д-р Жеков.

Той бе категоричен, че няма текучество на специалисти от болницата, при новото ръководство били напуснали само трима от докторите, заплатите се плащали редовно и били увеличени с общо 100 000 лева. За пациентите пък имало осигурена храна сутрин и вечер, като предстояло провеждане на нова процедура за избор на фирма, която да доставя храна за болните. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.