Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Борисов ще говори с коалиционните партньор как да продължат управлението, не изключи възможността да се оттегли

Борисов ще говори с коалиционните партньор как да продължат управлението, не изключи възможността да се оттегли

Готов съм по всяко време да си тръгна, не искам заради мен да има напрежение. Това каза пред участниците в Националната конференция на ГЕРБ лидерът й и премиер Бойко Борисов. Той заяви, че ще говори с коалиционните партньори от „Обединени патриоти“ как да продължи управлението.

Борисов декларира, че не се страхуват от служебно правителство, но „не вярваме на Радев, не вярваме, че изборите ще бъдат честни и почтени“.

Ние сме за единство на нацията, каквото и да струва на партията, защото предстоят изключително тежки месеци, предупреди премиерът.

Борисов уточни, че има вариант да си тръгне, друг да продължи мандата. Той подчерта, че във фокуса му занапред ще бъде работа със структурите по места.

Още днес можех да кажа датата, на която ще си подам оставката, но искам да говоря с моите колеги-коалиционни партньори, да подсигурим стабилността. Идват много тежки месеци, посочи премиерът.

Но, подчерта той, без Народно събрание не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира, да продължат мерки – социални, икономически , заради пандемията, не могат да се удължават сроковете за данъци, ако се открият търгове за ваксина – НС е това, което трябва да даде мандат на здравния министър да участваме, няма да има бюджет за 2021 г.

Без работещо НС , не могат да бъдат увеличени парите за безработица. Без парламента няма да може да се въведе машинното гласуване, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Имаме коалиционно споразумение, под което сме се подписали, че трябвай да изкараме мандата, подчерта Борисов. В същото време той изрази убеденост, че с действията си са засегнали интересите на много контрабандисти, олигарси.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че с ДПС не са правили коалиция и никога няма да направят, както и с БСП. Приемливите партньори били сегашните – „Обединени патриоти“ и СДС.

Не знам дали Христо Иванов си дава сметка, че връща точно онези хора на власт, срещу които се бори. Аз си давам сметка и ГЕРБ като партия няма да допусне тези коалиции, декларира Борисов.

Той припомни, че е най-проверяваният политик в България през всичките години.

Докато премиерът говореше пред Националното събрание, присъстващ на събитието беше изведен след неприлични реплики и подвиквания.

В речта си той отново обърна внимание на корупцията, в която са обвинявани в контекста на цифрите, според които контрабандата сега е под 3 процента.

Няма нищо по-добро от демокрацията и това хората да изразяват своята воля, но помоли да няма провокации. Докато говореше се чуваха подвиквания „оставка“ и „ууу“.

Премиерът отново посочи и построените от тях магистрали. Преди нас нямаше какво да блокират, защото нямаше магистрали, могат да отидат да си играят с метрото, след няколко дни ще пуснем и част от третия лъч, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според него, най-важното е, че когато е била финансовата криза, са успели да запазят държавата. С милиарди левове вдигаме през последните три години БВП, изтъкна той. И се обърна към младите хора с въпроса има ли значение да нямаш задължение или да имаш огромен дълг.

Спомена и действията на правителството при пандемията от Ковид-19. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.