Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Борисов: Военни действия не мога да подкрепя, никаква солидарност не мога да имам за война към никого

Борисов: Военни действия не мога да подкрепя, никаква солидарност не мога да имам за война към никого

Военни действия не мога да подкрепя, никаква солидарност не мога да имам за война към никого. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното заседание на Европейския съвет пред български журналисти в Брюксел.

Няма случай да съм се изказал в полза на военни действия. Напротив, най-глупавото и най-гадното нещо е войната. Те (Турция – бел. кор.) незабавно трябва да прекратят и да седнат великите сили – и американците трябва да участват – трябва да вземат решение и тази война да престане, добави той по повод турските действия в Сирия.

Подкрепяли сме Турция винаги, когато е имала проблеми с миграцията. Военни действия не мога да подкрепя, никаква солидарност не мога да имам за война към никого, каквато и да е цената на това. За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна, и винаги сме казвали „ефенди, благодаря!“. За войната не могат да очакват подкрепа, там гинат хора, добави премиерът.

Попитан дали България ще вземе решение да спре износа на оръжие за Турция, Борисов заяви: „Ще го обмислим и ще ви кажа“. По неговите думи износът на българско оръжие за Турция е за около три милиона долара. Можем и без тях, посочи премиерът по повод сумата на този износ. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.