Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Брет Макгърк: Селото, в което е ликвидиран Багдади беше под надзора на Турция

Брет Макгърк: Селото, в което е ликвидиран Багдади беше под надзора на Турция

САЩ съобщиха, че по време на операция в село на отстояние 5 км от турската граница, в събота, е ликвидиран лидерът на „Ислямска държава“ Багдади и членове на ИДИЛ, които са били заедно с него.

Според информации в медиите Багдади се е намирал в Идлиб и при опит за бягство в Турция е бил убит. Тъй като Идлиб е под контрола на Турция, това породи и въпросителни. Това пише електронното издание „Ахвал“, позовавайки се на „Вашингтон пост“.

В статия за „Вашингтон пост“ бившият специален представител на САЩ за международната коалиция за борба с групировката „Ислямска държава“ Брет Макгърк обръща внимание на факта, че Багдади се е намирал в район, контролиран то Турция.

Макгърк отбелязва, че Турция трябва да даде отговор на някои въпроси. Той пита защо Багдади не се е криел в Източна Сирия или в Ирак, а – в село, което Турция използва като военна база. От друга страна, Макгърк подчертава какво е загубила Америка, изоставяйки кюрди на средата на пътя.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.