Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Чавушоглу: Борбата ни с ДАЕШ ще продължи

Чавушоглу: Борбата ни с ДАЕШ ще продължи

Борбата ни с ДАЕШ ще продължи. Носят се слухове, че Отрядите за народна защита YPG са освободили членовете на ДАЕШ заради пари, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.

„Дори по време на примирието, ако има такива, които не са напуснали, ако има насилие, Турция има право да стреля. Ние ще обезвредим тези терористи.“

Според споразумението ни с Русия, ако YPG не се изтеглят навътре от 30-километровата зона с дължина 444 км, Турция ще ги прочисти, зяви турският външен министър. „Примирието не означава, че няма да предприемем нищо спрямо тези терористи. Все още не може да се каже, че те са се изтеглили изцяло. След 150-часовото примирие ще започнат общи патрулирания в периметър от 10 км. От Русия ще дойде военна комисия в Турция.“, изтъкна Чавушоглу. Източник: T24.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.