Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»ЕК ще отпусне 50 милиона евро на Турция за сирийските бежанци

ЕК ще отпусне 50 милиона евро на Турция за сирийските бежанци

Заканите на турския президент Реджеп Ердоган към ЕС, че ще отвори границите и ще пусне бежанците към Европа постигнаха целта си. Генералният директор на ГД „Политика за съседство и разширяване“ на ЕК Мачей Поповски заяви, че са готови да дадат десетки милиони евро на Турция за да се спре придвижването на сирийските бежанци от Турция към Европа.

В своето изказване в Брюксел в сряда Поповски изтъкна, че с тази цел Комисията се готви за редица мерки, които възлизат на 50 милиона евро.

Част от средствата били предвидени за увеличаването на спасителните операции и сигурността по крайбрежните зони, а останалите средства ще се отпускат за подобряването на условията в бежанските центрове и за интеграцията на онези бежанци в турското общество, които имат разрешение за пребиваване.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.