Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Екшън на „Капитан Андреево“: Полицаи стреляха по турски шофьор, опитал се да ги прегази

Екшън на „Капитан Андреево“: Полицаи стреляха по турски шофьор, опитал се да ги прегази

Стрелба на ГКПП „Капитан Андреево“ след скандал с чуждестранен шофьор на тежкотоварен камион.
Мъжът отказал да освободи заетия от него кантар, а когато граничните полицаи го приближили, той опитал да ги прегази, съобщиха от МВР.

На 12 септември около 22.15 часа началникът на митническата смяна на пункта е поискал съдействие от служители на ГД „Гранична полиция“. Шофьор с товарен автомобил „Мерцедес“ отказвал да напусне заетия от него кантар в продължение на час.

Митничарите не можели да обработят документите на 47-годишния шофьор, защото той не притежавал разрешително за транзитен превоз и отказвал да го заплати, пише „24 часа“.

Първоначално на мястото е изпратен граничният полицай, който е в непосредствена близост до кантарите.

Въпреки разговорите, мъжът отново отказал да напусне кантара, затворил прозорците и заключил вратите на товарния автомобил. Изпратени са още двама гранични полицаи. Шофьорът демонстративно отказал да напусне кантара, оставайки заключен вътре в камиона. Двама от граничните полицаи продължавали да го убеждават, застанали на степенките от двете страни на кабината.

В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на служителите. Застаналият пред кабината на камиона граничен полицай му разпоредил да спре, шофьорът отново не се подчинил. Служителят произвел изстрел със стоп-патрон и чак тогава, след около 20 метра, товарният автомобил спрял. Няма пострадали.

47-годишният водач е изведен от кабината и задържан в Гранично полицейско управление – Свиленград. Все още е рано да се каже какви ще бъдат санкциите за турския водач.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.