Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган инспектира приготовленията в „Света София“

Ердоган инспектира приготовленията в „Света София“

Турският президент и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Ердоган посети „Света София“, която беше превърната от музей в джамия след решение на Върховния административен съд на Турция на 10 юли. Храмът ще бъде отворен за мюсюлмански богослужения на 24 юли.

Турският президент беше запознат с подготовката по отварянето на „Света София“ като джамия от министъра на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой и от валията на Истанбул Али Йерликая.

Първата молитва след повторното превръщане на „Света София“ в джамия ще бъде отслужена на 24 юли, петък, което съвпада с 97-ата годишнина от подписването на Лозанския договор.

Президентът Ердоган инспектира приготовленията близо час, заедно с него бяха и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, директорът по комуникациите Фахретин Алтун и председателят на Дирекцията по религиозните дела „Диянет“ Али Ербаш.

Турският президент сподели в профила си в Туитър снимки от посещението си в „Света София“.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.