Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган: От разговора ни с Путин ще зависи и нашето поведение в Идлиб

Ердоган: От разговора ни с Путин ще зависи и нашето поведение в Идлиб

На излизане от петъчната молитва днес в Истанбул турският президент Реджеп Ердоган отговори на въпросите на журналистите. Той заяви, че му предстои разговор с руския държавен глава Валдимир Путин в 18:00 ч.

„Ние ще обсъдим обстойно ситуацията в Идлиб. Битката ни там продължава решително. Разговорът ни тази вечер ще определи и нашето поведение“, изтъкна турският прездидент.

Той отбеляза, че Турция няма да се изтегли от Идлиб, докато „продължава насилието над населението“. „Условието за прекратяването на огъня е именно това. Там този гнет трябва да спре“, заяви Реджеп Ердоган. Той изрази загрижеността си и от факта, че към турската граница са се насочили близо един милион души.

Хафтар е платен легионер

Турският президент засегна и темата за Либия, като заяви, че Хафтар не е легитимният лидер на страната и затова Турция не води диалог с него. „Хафтар е един платен легионер. Той е нелегитимен. Там легитимният лидер е Сарадж, когото подкрепя и ООН. Ние водим преговори само със Сарадж, ако сте обърнали внимание. За съжаление Западът кани Хафтар навсякъде където кани и Сарадж“, подчерта Реджеп Ердоган.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.