Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган пристигна на еднодневно работно посещение в Сочи за разговори с Путин

Ердоган пристигна на еднодневно работно посещение в Сочи за разговори с Путин

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна на еднодневно работно посещение в крайбрежния град Сочи, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин, предаде БТА, цитирайки Анадолската агенция.

Двамата ще разговарят по актуални регионални и глобални въпроси и ще обсъдят двустранните отношения. След разговора те ще дадат съвместна пресконференция.

Това ще бъде първата среща на двамата лидери след преизбирането на Ердоган за трети мандат като президент през май, отбелязва „Дейли сабах“.

В дневния ред на двамата президенти ще бъде включена и темата за възобновяването на споразумението за износ на зърно през Черно море, сключено миналата година, което помогна за облекчаване на световната продоволствена криза.

След като Русия преустанови участието си в сделката от юли 2022 г., постигната с посредничеството на Турция и ООН, Анкара полага усилия за възобновяването ѝ.

Москва се оплаква, че Западът не е изпълнил задълженията си по отношение на износа на зърно от самата Русия и че недостатъчно украинско зърно отива в нуждаещите се страни.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.