Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган пристигна на посещение в Сърбия

Ердоган пристигна на посещение в Сърбия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес на официално двудневно посещение в Сърбия, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган бе посрещнат на белградското летище „Никола Тесла“ от сръбския президент Александър Вучич, от посланика на Сърбия в Анкара Зоран Маркович и от турския посланик в Белград Танжу Билгич.

Заедно с турския президент в Белград пристигнаха съпругата му Емине Ердоган, министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, министърът на финансите и държавната хазна Берат Албайрак, министърът на отбраната Хулуси Акар, министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, министърът на транспорта и инфраструктурата Джахит Туран, турският президентски говорител Ибрахим Калън, ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун.

По информация на СиЕнЕн-Тюрк самолетът на Ердоган е бил съпровождан от самолети на сръбските военновъздушни сили по време на полета в сръбското въздушно пространство.
Ердоган бе посрещнат на летище „Никола Тесла“ с официална церемония. Той бе приветстван с топовни залпове. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.