Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган се готви за визита във Ватикана

Ердоган се готви за визита във Ватикана

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще направи официално двудневно посещение във Ватикана и в Рим в неделя и понеделник, съобщиха от неговата пресслужба.

Ердоган ще се срещне с папа Франциск, както и с кардинал Пиетро Паролин. Очаква се на разговорите да бъдат обсъдени двустранните отношения, обстановката около Йерусалим, регионални въпроси, хуманитарната трагедия в Сирия и битката срещу тероризма, ксенофобията и ислямофобията. Папата е една от най-известните фигури в света, които отправиха критики срещу американския президент Доналд Тръмп за признаването на Йерусалим за столица на Израел.

Визитата на Ердоган във Ватикана ще бъде първата на турски президент от 59 години насам.

След като посети Светия престол, турският президент ще се срещне с италианския си колега Серджо Матарела на работен обяд в Рим. Ще присъства също италианският премиер Паоло Джентилони. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.