Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган: Ще осигурим спокойствието и в Източен Ефрат

Ердоган: Ще осигурим спокойствието и в Източен Ефрат

Турският президент и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган отново повтори заканата си за военна операция на изток от река Ефрат в Сирия. „Много скоро ще осигурим спокойствие, сигурност и стабилност на изток от река Ефрат, както направихме и в другите региони“, заяви Ердоган.

Турският президент направи това изказване по време на срещата на Мрежа за сътрудничество на националните сдружения на Червения полумесец и Червения кръст.

Ердоган отбеляза, че ислямският свят не успява да се справи успешно с кризите, които се случват в неговите региони и допълни, че през изминалите над две години и половина ислямският свят е преживял много болки и страдания.

Според турския президент Турция се бори не само за унищожаване на терористичните организации, но и за намаляване на последиците от хуманитарните кризи, които те причиняват.
„Турция много скоро ще прочисти ДАЕШ, която съзнателно беше оставена, както и членовете на ДАЕШ, които бяха обучени срещу нашата страна“, заяви Ердоган и допълни, че много скоро ще бъде осигуриено спокойствието, сигурността и стабилността на изток от река Ефрат, както е станало и в другите региони. Източник: T24.com.tr

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.