Home»СПОРТ»Ердоган създава нов футболен отбор

Ердоган създава нов футболен отбор

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е основал нов футболен отбор, съобщиха турски информационни сайтове.

Според сайтът за спортни новини yurtspor.com името на отбора е Президентски футболен клуб (Cumhurbaşkanlığı Spor), а футболистите ще тренират не къде да е, а в президентския сарай в столицата Анкара.

От друга страна, обществена тайна е, че Ердоган стои и зад истaнбулския футболен отбор Башакшехирспор. Турският президент не крие подкрепата си за Башакшехирспор, дори се гордее, че той е основател на клуба. Същевременно Башакшехирспор получава сериозни критики заради това, че се протежира както от Турската футболна федерация, така и от футболните съдии.

Президентският клуб ще се появи на терена в средата на март

Създаденият по заповед на Ердоган Президентски клуб ще се състезава във Втора аматьорска лига в Анкара. Съгласно изтеглените по-рано жребии във Федерацията на аматьорските спортни клубове – Анкара, Президентският клуб ще се появи на терена в средата на март.

Федерацията на аматьорските спортни клубове в Турция е потвърдила кандидатурата на футболния клуб на Ердоган.

Очаква се новият отбор да се появи на терена или с червено-бял екип, или в тюркоазен цвят. Още не е ясно дали специалният знак на президента ще фигурира на екипировките. Предполага се, че отборът ще играе срещите си на стадион „Синджан“.

Въпреки твърденията, че Президентският футболен клуб ще се състои предимно от персонала на турското президентство, прогнозите са, че новият отбор ще привлече в редиците си играчи от анкарските юношески клубове и ще гони професионалната лига.

Друга мълва пък гласи, че отборът ще изкупи правата на играещия в Първа лига Османлъспор и така ще се изкачи сред професионалните турски отбори.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.