Home»АКТУАЛНО»Ердоган цензурира бразилски карикатурист!

Ердоган цензурира бразилски карикатурист!

Турският президент и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган се опитва да наложи цензура и на известният бразилски карикатурист Карлос Латуф. Адвокатите на турския президент са подали молба с искане да се наложи ограничение на 11 карикатури и общо 80 постове в Туитър на Латуф. Самият карикатурист определи натиска, като „опит за цензура“.

“Адвокатите на Ердоган налагат законен натиск срещу Туитър да изтрие 80 мои постинги, които включват 11 мои карикатури. Това е открит опит за цензура. Това ли е турската демокрация? Защо Ердоган не иска турците да имат достъп до моите карикатури? От какво се страхува Ердоган?”, написа в официалната си страница в Туитър Карлос Латуф, който е известен с острите си карикатури към режима на Ердоган.

Ето и някои от карикатурите на Карлос Латуф, които Ердоган не иска турците да видят:

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.