Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган: Враждебността към исляма доби мащабите на масово избиване

Ердоган: Враждебността към исляма доби мащабите на масово избиване

По време на погребалната церемония, организирана по повод кончината турската професорка Берил Дедеоглу президентът на Турция Реджеп Ердоган засегна темата за терористичния акт в Нова Зеландия. Според турския президент враждебното отношение към исляма вече е преминало бариерата на персоналните атаки, добивайки измеренията на мосово избиване. Това предадоха турските медии.

Ердоган остро осъди въоръженото нападение срещу мюсюлманите, които се събрали на петъчна молитва в Нова Зеландия и допълни: „В света враждебността към исляма е във възход, тя вече премина границите на персоналните атаки и доби мащабите на масово избиване. Атентатът явно е дълго планирано и мотивирано действие, видно е, че това не може да се подмине само като спонтанна атака. Разбирането, което олицетворява този убиец е взело за мишена нашата страна, нашата нация и лично мен, ясно се вижда как това разбиране заразява като раково образувание и западните общества.“

Според Ердоган, ако не бъдат взети мерки, тези атаки неизбежно ще се увеличават.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.