Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»ЕС отново изразява подкрепата си за защита на границите на България, Гърция и Кипър

ЕС отново изразява подкрепата си за защита на границите на България, Гърция и Кипър

Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи изрази днес отново готовност за подкрепа на България, Гърция и Кипър в защитата на границите. Действаме единно и се подготвяме за всякакви възможни събития в следващите дни и седмици, заяви от името на хърватското председателство вицепремиерът Давор Божинович.

Почувствах, че сме семейство – с различни мнения и гледни точки, но заедно в подкрепата за Гърция, Кипър и България, посочи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя определи това като насърчаващо.

Вътрешните министри от ЕС отчитат усилията на Турция да подслони сирийските бежанци, но тези хора не може да бъдат използвани като политическо средство, добави Божинович. Незаконното преминаване на държавна граница не се допуска от международното законодателство. Очакваме мигрантите и бежанците да уважават законите в ЕС, допълни хърватският вицепремиер. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.