Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Евродепутатът Джамбазки поиска от ЕС да спре средствата за Турция

Евродепутатът Джамбазки поиска от ЕС да спре средствата за Турция

Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки поиска ЕС да спре средствата за Турция заради действията на нейния президент.

По време на дебати в Европейския парламент, посветени на сондажите на южната ни съседка в Източното Средиземноморие близо до остров Крит, Джамбазки критикува остро политиката на Ердоган:

„Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманска, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива, каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация“.

Колегата му от групата на либералите „Обнови Европа“ Илхан Кючюк определи думите на Джамбазки като „генерално неразбиране за това как ЕС трябва да взаимодейства с големите сили“.

„Показването на червен картон във всеки един случай, в който има конфронтация, не може да бъде постоянна политика на ЕС. Има нужда от диалог по редица въпроси. Този диалог трябва да бъде много честен и открит“, посочи Илхан Кючюк. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.