Home»СПОРТ»ГЕРМАНИЯ НА КОЛЕНЕ!

ГЕРМАНИЯ НА КОЛЕНЕ!

Минутата е 92 –ра Ким Юнг Уон вкарва за 0-2 в мача за Южна Корея и поставя на колене световния шампион Германия. Лошата поличба световния първенец да отпадне в четири от последните пет финали още след края на груповата фаза продължи. Продължи с още по-шокираща сила, след като германците останаха последни в групата и бяха унижени на два пъти от много по-слаби противници като Мексико и Южна Корея.

За трети път в историята руската земя, се оказва непревземаема и негостоприемна за германците, а Бундестимът като игра и възможности никога не е изглеждал толкова безпомощен! И в трите мача от груповата фаза немските футболисти излгеждаха отпаднали, немощни, безидейни и неспособни да разгърнат потенциала си.

Нямаше и следа от онзи тотален нападателен футбол от последните две първенства, защита, халфове и нападатели изглеждаха така, сякаш говорят на различни езици и е трудно да се разберат.

Като гледах играта на момчетата на Йоги Льов имах чувството, че тези единайсет за първи път играят заедно на терена, а самия Льов изглеждаше безсилен да промени нещо. За всички е ясно, че Льов е изчерпан, а в едно с него и някои играчи като Марио Гомес, Мюлер и дори на моменти Месут Йозил. Джошуя Кимих не познатия Кимих със силните си игри за „Байерн“ и националния, а отчаяните опити на играчи като Тони Крос, Тимо Вернер и Матс Хумелс на моменти, не стигаха да дигнат на крак съиграчите си и да ги поведат към успеха.

Едно е ясно, германската футболна федерация трябва да помисли за някакъв нов вариант и кардинални промени в националния, иначе с този тип игра и представяне нищо добро не ги чака по-нататък и има опасност да не могат да се класират като италианците и холандците на следващото първенство. Всъщност в интерес на истината от мачовете в груповата фаза мен никой от фаворитите не ме очарова! Нито Бразилия, нито Франция, Испания или Аржентина, да не говорим за мудния футбол на Англия. Португалия е познатата Португалия отпреди две години монотонна, на момоменти скучна, т.е. нищо ново под слънцето.

Единствените два отбора, които ме впечтлиха с играта си са Белгия и Колумбия и Русия първите два мача, но с оглед слабите им противници това едва ли е изненада за някого.

Белгийците макар и да играха с резервния си състав срещу Англия, показаха чудесна игра и доказаха, че имат една от най-дългите равностойни скамейки. Изглежда Роберто Мартинес е успял да свърши онова, което неговите предшественици преди това не успяха.

Бъразта и разнообразна игра в нападение, преливанията между фазите на игра, добрата и стабилна защита ми направиха изключително впечатление еднакво и на Белгия и на Колумбия.

Взаимодействията и бързината в действията на Хамес Родригес, Куадрадо и Фалкао в атака бяха впечатляващи, а централните бранители Санчес и Мина успяваха да неутрализират почти всеки и всичко, което се опитваше да всява безпокойство в тяхното няказателно поле.

За мен и любителите на бързия и нападателен футбол ще е жалко, ако един от тези два отбора не играе най-малкото на полуфинал!

Иначе ведно с Германия другото голямо разочарование за мен са Лео Меси и Аржентина, които въпреки много слабите игри трябва да са благодарни, че успяха да се класират. Мехмед Мехмедов

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.