Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Германците са против посещението на Ердоган

Германците са против посещението на Ердоган

Според анкета на вестник „Ди Велт“, две трети от германците се обявяват против посещението на турския президент Реджеп Ердоган в страната.

„Ди Велт“ публикува резултатите от анкетата на агенцията за социологическо проучване „Civey“, според която две трети от участниците са заявили, че са против посещението на президента Ердоган в Германия, съобщава турската редакция на „Дойче веле“. 69 на сто от участниците в проучването са дали отрицателен отговор на въпроса: „Да дойде ли Ердоган на посещение в Германия?“, докато 24 на сто от анкетираните са отговорили положително. 7 на сто от участниците заявили, че нямат мнение.

Все още не е ясно точно кога турският президент ще посети Германия. Говорителят на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че поканата е отправена отдавна.

Новината за посещението на Ердоган предизвика остри дискусии в Германия.

Фактът, че турското правителство започна действия срещу лицата, които са обвинени в опита за певрат и арестуването на германски граждани в Турция доведе до покачване на напрежението между Берлин и Анкара.

От друга страна, вестник „Билд“ съобщи, че Ердоган ще посети Германия в края на септември, като се позовава на източници, близки до правителствените кръгове в Турция и Германия. В новината на „Билд“ се казва още, че Ердоган е настоявал да бъде спазен протоколът, като самият той да бъде посрещнат от Щайнмайер с военни почести и в негова чест да бъде организирана специална вечеря. Източник: Deutsche Welle Türkçe

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.