Home»СПОРТ»Григор Димитров покори и върха в родния спорт

Григор Димитров покори и върха в родния спорт

Григор Димитров за втори път в кариерата си завоюва престижната награда „Спортист на годината“ за 2017 г., предаде БГНЕС. 26-годишният тенисист стана безапелационен победител в 60-ото юбилейно издание на анкетата сред спортните журналисти.

Димитров проведе невероятен сезон 2017, в който спечели четири трофея и стигна до третото място в световната ранглиста. Сензационното представяне на най-добрия ни тенисист започна в самото начало на годината с титла в Бризбейн, после зарадва родната публика с успех в София, пребори се първи трофей от Мастърс 1000 в Синсинати и за финал спечели дебютното си участие в заключителния турнир за сезона в Лондон.

Григор Димитров стана носител на отличието и за 2014 г., в която вдигна купите в три надпревари.
Негови подгласници тази година са звездата ни в сноуборда Радослав Янков и гимнастичката Невяна Владинова. Десетката допълват следните спортисти: 4. Антъни Иванов (плуване); 5. Даниел Асенов (бокс); 6. Александър Везенков (баскетбол); 7. Владимир Илиев (биатлон); 8. Боян Петров (алпинизъм); 9. Владимир Далаклиев (таекуондо); 10. Тихомир Иванов (лека атлетика).

Отбор на 2017 г. е националният ансамбъл по художествена гимнастика.

Ружди Ружди – най-добър спортист с увреждания

Ружди Ружди

Призът за най-добър спортист с увреждания отиде при Ружди Ружди, който тази година взе злато и записа световен рекорд в тласкането на гюле на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Лондон. Лекоатлетът изпревари Ася Бурова (канадска борба), Денислав Коджабашев (тенис на маса), Иван Стоилов (борба класически стил) и Радослав Златанов (лека атлетика).

На церемонията бе дадена и традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“. Победител в 34-ото издание стана Весела Димитрова, наставник на ансамбъла по художествена гимнастика. Тя се пребори с конкуренцията на Антонина Зетова (волейбол), Весела Димитрова (художествена гимнастика), Георги Атанасов (сноуборд), Дани Валверду (тенис) и Станимир Стоилов (футбол).

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.